Bratislava

Bratislava
En grupp- eller konferensresa till Slovakiens huvudstad Bratislava ger den centraleuropeiska storslagenheten som hittas i Wien och Budapest, men med en egen nyans. Slovakiens huvudstad Bratislava är inte lika känd som grannarna Wien och Budapest men är väl värdig minst lika mycket uppmärksamhet. En gruppresa eller en konferensresa hit har mycket att erbjuda. Eftersom staden är relativt liten går det att ta sig överallt till fots. Shopping, kafébesök i gränderna, trevliga restaurangbesök, här finns mycket att välja bland.

Programförslag

Flyg med Austrian

Stockholm/Arlanda – Wien     09.45 – 12.05
Wien – Stockholm/Arlanda     15.20 -  17.35

Hotellförslag

Hotel Devín****
Riecna 162
811 02 Bratislava

www.hoteldevin.sk

Fyrstjärnigt hotell beläget i Bratislavas gamla stadsdel alldeles intill floden Donau. Hotellet genom gick en omfattande renovering för några år sedan och har nu 88 fräscha rum med utsikt mot staden eller floden. Flodsidan kan låta mer attraktiv men både spårvagnar och trafik kan störa om man inte är van att bo i stan. Samtliga rum med luftkonditionering, bryggare för eget kaffe, TV, säkerhetsskåp, skrivbord samt WiFi. Hårtork finns i bad-rummen. I restaurangen serveras frukost samt övriga tider specialiteter från Frankrike och Slovakien. Gratis tillgång till spa-avdelning med uppvärmd inomhuspool, finsk bastu och ett ångbad.

Dagsprogram

Dag 1

Ankomst till Wiens flygplats Schwechat.
Transfer med buss till Hotel Devin där vi checkar in.

Dag 2

Frukost på hotellet
Efter frukost möter vi vår guide i hotellets lobby.
Med tanke på det vi skall göra rekommenderar vi tämligen ledig klädsel och bekväma skor.

VW-fabriken med provkörning
Vi börjar med att köra norr över och med mål VW-fabriken.

Här bygger VW flertalet av sina bilar i ny fabrik. Allt från de kompakta SEAT Mii och Skoda Citigo via VW Up till prestigemodellerna Audi Q7 och VW Touareg. Spännande och lärorikt är det att besöka denna verkliga high-tech fabrik där man även kan få möjlighet att dels få åka med i en Audi Q7 eller VW Touareg och se vad dessa kolosser verkligen klara av om man skulle hamn bredvid vägen. Varje bil har plats för 3 personer plus en instruktör när man ger sig ut på anläggningens parcours-bana.

 

Dag 3

Rafting
I samband med att man byggde den stora kraftverksdammen i floden Donau strax söder om Bratislava så passade man även på att bygga en del andra saker. I det här fallet är andra saker en alldeles fantastik konstgjord forsrännings-anläggning. Paddla i de vilda vattnet och få en upplevelse för livet. Under en timme hinner vi med 4 till 5 turer.

Efter detta tar vi buss och besöker konsthallen Danubiana som är Bratislavas senaste stora galleri och som ligger på en halvö i den nya kraftverksdammen cirka 15 kilometer söder om staden. Egentligen heter galleriet Danubiana Meulensteen konstmuseum. Dels efter floden och dels efter dess sponsor, den nederländska samlare och konst-beskyddare Gerard H. Meulensteen.

Galleriet själv är inrymt i en imponerande byggnad som skall påminna i formen efter romersk galär. Här ställer man ut verk av ledande internationella artister, som alternerar i den stora salen på första våningen; på bottenvåningen finns ett galleri av samtida konst. Hela ytan är på 8000 kvadratmeter inklusive den park där en rad skulpturer presenteras.

Efter detta vänder vi åter mot Bratislava. Eftersom temat under eftermiddagen varit vatten är det väl lika bra att vi fortsätter med det. Strax intill museet hittar vi tre öppna motorbåtar för upp till 9 personer var och det är med dessa vi far tillbaka till staden.

Middag med vinprovning på Restaurant Matysak.
Restaurang Matyšák utgör en del av Hotel Matyšák och ligger en bit norr om gamla stan.Restaurangen ligger i källarvalv under hotellet och även om hotellet är en modernare skapelse så har valven över hundra år på nacken. Trevlig atmosfär och numera är de flesta utrymmena rökfria. Kombinera gärna en middag här med en vinprovning då restaurangens vinkällare är imponerande.

 

Dag 4

Transfer med buss till Wiens flygplats för hemresa.

Travel Design är en en snabbt växande privat- affärs och grupp resebyrå, baserad i Stockholm.

Vår personal har mångårig erfarenhet från resebranschen både för dig som skall resa i affärer, åka på ett konferensarrangemang, eller för dig som vill åka på semester