Budapest

Budapest
Floden Donau delar vackra Budapest i två delar, Buda med sin historiska karaktär och Pest med sina breda avenyer, och sevärdheter. Här äter du gott och billigt, shoppar i butiker eller shoppingcenter, går på Operan eller tar ett hälsosamt bad i någon av de anrika badanläggningar som finns, kort sagt, Budapest har något för alla!

Programförslag

Flyg med Norwegian

Dag 1 Stockholm/Arlanda – Budapest     11.50  – 14.00
Dag 3 Budapest - Stockholm/Arlanda      15.00 – 17.10

Hotellförslag

Ibis Style Budapest Center
Rakoczi ut 58
1074 Budapest

Beläget  mycket centralt på Pest-sidan av staden vid en av de största gator som leder direkt ner till Donau och Erzsébetbron. De 130 rummen är alla utrustade med bad/WC, TV, luftkonditionering samt telefon. Vissa rum är allergi- och handikapp-anpassade. Inom hotellet finns även restaurang och lobbybar. Runt hörnet finner du det välkända Café New York.

 

Continental (Zara) Hotel Budapest****

ligger centralt på Pest-sidan av staden på en parallellgata till den brusande Rákáczi út d.v.s. den gata som förbinder Östra station med den vita Elisabethbron som går över Donau. Dit promenerar man på ca 12 minuter. Detta designhotell har 272. Inom hotellet finns restaurang, bar och fitnessavdelning på taket med både inom- och utomhuspool (om sommaren).

Dagsprogram

Stadsrundtur med buss samt svensktalande guide.

Budapest är en storstad med många sevärdheter. Under c:a 3 timmar får du se många av de mest kända platserna som t.ex. Hjältarnas Torg, Basilikan, Citadellet och slottsområdet med Mátyás Kyrkan och Fiskarbastionen. Turen tar c:a 3 timmar och bjuder även på små korta promenader varför bekväma skor är att rekommendera.

Middagskryssning på Donau är ett utmärkt sätt att avsluta dag med. Sakta glider vi fram under de upplysta broarna och ser stadens alla ljus glittra i Donaus mörka vatten. Ombord serveras en buffémåltid bestående av 2 förrätter, 3 varmrätter samt 3 olika desserter. Till maten serveras som dryck först en aperitif följt av 2+2 dl vin, mineral vatten samt kaffe.

Turen tar c:a 2 timmar och avslutas vid samma kaj där den började.

 

Budapest grottor och tunnlar - en välbevarad hemlighet

En av Budapests kanske mest spännande och samtidigt minst kända sevärdheter är stadens omfattande system av grottor och tunnlar.
Sammanlagt har Budapest flera kilometer av tunnlar och grottor med stalaktiter och stalagmiter. Grottorna bildades genom geologiska rörelser och de fantastiska formationerna uppstår när källvattnet tränger igenom kalkstenen. Nere i grottorna anses luften precis som vattnet vara välgörande och ha läkande effekter. Samtliga grottor ligger på den västliga Buda delen och det största systemet finns under slottsdistriktet. Om grottorna i Budapest ger mersmak erbjuder Aggtelek i nordöstra Ungern över 700 grottor.

 

Bada i Budapest

är något som vi varmt kan rekommendera. Som enda huvudstad i världen har man dussintalet thermalkällor i staden. Széchenyifürdö är ett av Europas största thermalbad. Källan, som förser badet, upptäcktes 1879 och är stadens djupaste och varmaste med vattentemperaturer på upp till 75 grader. Badhuset uppfördes 1913 i nybarock, simhallen byggdes 1927. Tack var källans varma vatten håller även utomhusdelen öppet året runt.

Travel Design är en en snabbt växande privat- affärs och grupp resebyrå, baserad i Stockholm.

Vår personal har mångårig erfarenhet från resebranschen både för dig som skall resa i affärer, åka på ett konferensarrangemang, eller för dig som vill åka på semester