Lissabon

Lissabon
Lissabon är kontrasternas stad, här samsas gammalt och nytt på ett harmoniskt sätt. Karlfeldt skaldade om staden: "I Lissabon där dansa de, på kungens röda slott…" . Glädjen, nattlivet, den goda maten och kulturen lever kvar. Välkommen till Lissabon - en stad med mycket att uppleva och med ett klimat som inspirerar till upptäcktsfärder.

Programförslag

Flyg med Norwegian

Stockholm/Arlanda-Lissabon     11.35  - 14.50
Lissabon-Stockholm/Arlanda     16.35  - 21.55

Hotellförslag

Hotell Vincci Baixa
Rua do Coomercio 32-38
Lisboa

www.vinccihoteles.com

Snyggt och fräscht hotell mitt i hjärtat av Lissabon, i nedre Baixa, mitt bland restauranger, barer, butiker och folkligt gatuliv. Ett av Lissabons centralaste hotell. Alla Vincci Baixa’s 66 rum är fullt utrustade med hårtork, safe, minibar, gratis Wi-Fi m.m. Det finns en liten trevlig lounge/bar och en restaurang, Pizzaria Gourmet/ Cafe do Rio.   

Hotel Bessa Liberdade
Avenida Liberdade 29
Lisboa

www.lisbon.bessahotel.com

Nytt hotell (öppnade 2015) mitt i centralaste Lissabon, alldeles intill Restauradores och Avenida da Liberdade.Alla 113 rummen inredda med alla moderna facilitete och är snyggt inredda i ljusa färger och trädetaljer, väldigt "nordiskt".  Gratis wi-fi på rummen och resten av hotellet. Det finns en utomhusbassäng som är uppvärmd året om, solterrass, bastu, gym, bar samt mötesrum. Vägg-i-vägg med hotellet ligger den nyöppnade fusionrestaurangen 

Dagsprogram

Panoramatur - eftermiddag

En rundtur som visar de viktigaste och intressantaste delarna av Lissabon inkl Avenida da Liberdade, Baixa (historisk del samt shopping-kvarteren), det stora fina torget vid floden, Praca do Comercio. Turen fortsätter upp till borgen Castelo de Sao Jorge från vilken man har en fantastisk utsikt över staden. Här avnjuts även ett glas mousserande vin. Efter detta en kort promenad till en av de äldsta stadsdelarna, Alfama med sina prång och tränga gränder. Promenaden avslutas vid middags-restaurangen.

 

Lissabon discovery walking tour – team building . ca 3 timmar

Gruppen delas in i mindre lag och med hjälp av notepads skall lagen sedan ta sig runt en utstakad rutt med fler kontroller på vägen. Under vägen görs även stopp för provsmakning av t ex likör. Självklart ingår även en tur på de typiska spårvagnarna. Turen utförs både till fots och med hjälpa av kommunala transportmedel.

 

Surfing

Buss hämtar vid hotellet för resa till Guincho-stranden bortom Cascais. Detta är surfarnas paradis!

Väl på stranden börjas dagen med uppmjukning av musklerna med stretching. Nu är det dags för lektion, ro, stå upp och hur man tar vågorna. Efter detta är det dags att omsätta allt i vattnet. All utrustning finns på plats, ta bara med handduk. Tänk på att vattnet är kylslaget, det är Atlanten! Medtag egen handduk.

 

Privat spårvagnstur, ca 2 timmar

Lissabons spårvagnar är väl kända. Här ges tillfälle till en alldeles privat resa med en av de bamla klassiska gula spårvagnarna som tar max 20 personer. Turen tar ca 1,5 timme och går bl a genom de äldre kvarteren i Alfama och upp till Castelo de Sao Jorge, borgen med utsikt över hela Lissabon.

Travel Design är en en snabbt växande privat- affärs och grupp resebyrå, baserad i Stockholm.

Vår personal har mångårig erfarenhet från resebranschen både för dig som skall resa i affärer, åka på ett konferensarrangemang, eller för dig som vill åka på semester