Manchester

Manchester
Upplev känslan, stilen och livsglädjen i Manchester! Genom historien har Manchester varit en trendsättare, och vid The Imperial War Museum och konstcentret The Lowry finner man utmärkta exempel på den moderna arktiekturen som staden bjuder på. Ett utmärkt sätt att lära mer om stadens historia är genom ett besök på något av de många museerna eller åka på en guidad kanalkryssning. Där får man veta mer om den intressanta historien och livet kring ett av Storbritanniens största kanalsystem. Manchester har underhållning för alla smaker, från det klassiska Bridgewater Hall till de livliga klubbscenerna. Om ditt mål är att shoppa så lär du inte bli missnöjd. Här hittar du ett av Storbritanniens största shoppingcenter, Arndale, med över 200 butiker. Gör även ett besök i Manchesters Northern Quarter där trendiga boutiqer avlöser varandra utefter gatorna. När det gäller sport så kan det knappast ha undgått någon att Manchester har ett av Storbritanniens mest berömda fotbollslag samt världens rikaste fotbollslag, Manchester United och Manchester City. Både Uniteds och Citys hemmastadiums, Old Trafford och City of Manchester Stadium, är väl värda ett besök! Har du inte möjlighet att gå på någon match så besök deras ”Stadium Tours” med tillhörande museum. Är du fotbollsfantast så får du inte missa National Football Museum för ännu mera fotboll. Manchester är ständigt värd för en mängd olika konferenser vilket innebär att utbudet av hotell och konferensfaciliteter är utmärkt, och tillsammans med sin industrihistoria har Manchester de senare åren växt till ett affärscentrum i världsklass. Här finns även ett stort urval av restauranger i exempelvis The Printworks eller längs med Deansgate, perfekt att boka in en middag efter konferensen. Avsluta dagen med en drink i Cloud 23 med panoramafönster och och se solen gå ner bakom taktopparna.

Programförslag

Flyg med SAS

Dag 1 Stockholm/Arlanda-Manchester      07.35  –  09.05
Dag 4 Manchester-Stockholm/Arlanda      18.30  –  21.45

Hotellförslag

Double Tree by Hilton Hotel Piccadilly Manchester****

Adress: One Piccadilly Place, Manchesters centrum, Manchester, http://doubletree3.hilton.com/en/hotels/united-kingdom/doubletree-by-hilton-hotel-manchester-piccadilly-MANPDDI/index.html

Detta 4*-iga hotell ligger ca 40 m från järnvägsstationen Piccadilly i Manchester och ca 10 minuters promenad från shoppingområdena King Street, Deansgate och Arndale Centre

De moderna och rymliga rummen är inredda i ljusa färger och med lyxiga tyger. Rummen har platt-TV, rumsservice 24 timmar om dygnet samt badrum.

Övrigt: Restaurang, konferensfaciliteter, fitnesscenter

Dagsprogram

National Football Museum är ett museum om fotbollshistoria med gratis inträde. Förutom historia om fotbollen, kulturen och om kända spelare så finns även aktivitetsstationer där du får prova att skjuta mål eller spela världens första fotbolls-dataspel. Passar alla åldrar.

WAXI – betyder Water Taxi och tar dig på Manchesters kanaler från en station till en annan. Fungerar som en taxi på vatten, alltså ingen sightseeingtur, men förarna är ofta glada att peka ut lite sevärdheter på vägen.

Music tours – Det legendariska bandet Sex Pistols gig som inspirerade Joy Division. Morrissey & The Smiths, födelsen av hela ravekulturen och the ‘Madchester’ scenes, allt hände här, på pubarna, klubbarna och på Manchesters gator.

Turer till fots::

- Oasis
- The Stone Roses
- Joy Division/Ian Curtis
- The Smiths
- Morrissey

Upplev the sevärdheter och ljud som inspirerade de stora musikerna, vandra i deras fotspår och hör berättas om hur Manchester har producerat fler popstjärnor per capita än någon annan stad i världen. Guidning sker på engelska

Ölbryggerier – besök ett av Manchesters berömda beer breweries, t.ex. Seven Bro7hers Brewery, Cloudwater Brewery eller Robinsons Brewery. Prova olika typer av öl och lär dig processen om hur ölen blir till.

Restaurangförslag

Jamie’s Italian – beläget i en mycket trevlig byggnad, högt i tak och balkonger på sidorna som används för private dining åt grupper. Här har vi haft grupper tidigare som har varit nöjda.

The Botanist - Mysig restaurang centralt beläget i Manchester. Första rummen med fönster ut mot gatan liknar ett växthus med mycket dekorationer och ljusslingor och växter. Längre in i restaurangen finns en bar och separata rum som kan fungera till private dining.

Waxy O’Connor’s - Beläget i Printworks, vilket känns som en stad uppbyggt inomhus – häftigt området med mycket restauranger runt omkring. Waxy’s är en irländsk pub som är väldigt spännande uppbyggt, med ett träd i mitten vid trappan. Känns lite som en ”Sagan om Ringen”-pub.

The Old Wellington – pub mitt i centrala Manchester. Väldigt engelsk stil och ofta mycket folk.

Travel Design är en en snabbt växande privat- affärs och grupp resebyrå, baserad i Stockholm.

Vår personal har mångårig erfarenhet från resebranschen både för dig som skall resa i affärer, åka på ett konferensarrangemang, eller för dig som vill åka på semester